HTC rolt belangrijke beveiligingsupdate uit na Heartbleed-lek

HTC is begonnen met het verspreiden van een belangrijke update voor de HTC One X en HTC One X+. Beide toestellen zouden een verhoogd risico lopen op aanvallen naar aanleiding van het Heartbleed-lek.

In Duitsland is HTC begonnen met het uitrollen van een belangrijke beveiligingsupdate. HTC meldt dat gegevensbescherming en de beveiliging van gegevens prioriteit hebben bij het bedrijf. HTC werkt naar eigen zeggen voortdurend aan de veiligheid van klanten, om eventuele aanvallen te voorkomen.

htc one x x+

De HTC One X stamt uit 2012, de HTC One X+ kwam een jaar later uit. HTC kwam in het nieuws omdat het van alle fabrikanten voor smartphones het meeste risico liep op eventuele aanvallen. In Duitsland is om die reden een belangrijke beveiligingsupdate uitgebracht. Ook de HTC Evo 4G en HTC One S liepen verhoogde kans op aanvallen. Deze toestellen krijgen echter geen extra beveiligingsupdate.

Heartbleed is de naam van een lek in de versleuteling van OpenSSL. In april werd bekend dat talloze bedrijven, waaronder Google en Facebook, niet hun beveiliging op orde hadden wat betreft de OpenSSL-verbinding. Ook BlackBerry Messenger werd getroffen door Heartbleed.

Het is (nog) niet bekend of de update ook voor de Nederlandse bezitters van de HTC One X en HTC One X+ wordt uitgerold. Wanneer de update niet automatisch beschikbaar komt, raad HTC Duitsland aan om handmatig het toestel te controleren op eventuele updates.

Lees ook

Reageer op dit artikel