HTC: maandelijkse beveiligingsupdates voor Android onhaalbaar

HTC laat weten dat het maandelijks uitrollen van beveiligingsupdates onrealistisch en onhaalbaar is om dit te garanderen. Vorige maand maakten verschillende fabrikanten bekend dat het maandelijks updates uit zou gaan rollen voor Android-smartphones, dit nadat bekend werd dat veel toestellen kwetsbaar zijn voor het Stagefright-lek.

HTC en beveiligingsupdates

De directeur van HTC Amerika heeft zich negatief uitgelaten over de garantie op maandelijkse beveiligingsupdates voor Android-smartphones. Volgens hem is het onhaalbaar om al deze updates te laten testen door de providers. Zij moeten kunnen garanderen dat er geen rare veranderingen op kunnen treden als de nieuwe update de smartphone van de klant bereikt. Ook in Nederland en België zijn er zogenoemde ‘branded-smartphones’, hoewel dit in Amerika op grotere schaal het geval is.

HTC One M8

Google kondigde vorige maand aan dat eigen Nexus-apparaten maandelijks bijgewerkt zullen worden met beveiligingsupdates. Voor de Nexus-lijn is geen goedkeuring van de providers nodig, waardoor die belofte waar kan worden gemaakt. Jason MacKenzie van HTC laat weten dat fabrikanten soms niet de toestemming krijgen van providers door tijdgebrek in hun labs.

HTC zegt wel het streven te hebben naar updates die geregeld uitgebracht worden, maar wil niet een bepaald ritme hierin aanhouden. Samsung en Google hebben wel aangegeven elke maand beveiligingsupdates uit te willen rollen en ook LG zou deze plannen hebben. Deze uitspraken kwamen nadat een groot deel van de Android-toestellen kwetsbaar werd/is voor het Stagefright-lek.

De Taiwanese fabrikant heeft wel bekend gemaakt welke toestellen een update naar Android 6.0 Marshmallow zullen krijgen. Wil je weten wanneer jouw toestel een update kan verwachten naar Android 6.0? Bekijk hier dan het Android 6.0 Marshmallow update overzicht.

via Tweakers

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel