50.000 handtekeningen overhandigd aan Google vanwege verzamelen locatie

De petitie van de Consumentenbond tegen Google is 50.000 keer ondertekend. De bond vroeg enige tijd geleden aandacht voor het probleem waarbij Google de locatiedata opslaat van Android-gebruikers.

Petitie van de Consumentenbond tegen Google

Het verzamelen van locatiegegevens van Android-gebruikers moet stoppen, zo vindt de Consumentenbond. Eind november begon de bond een petitie. De reden hiervan is dat de Consumentenbond wil dat Google transparanter wordt en niet zomaar de locatiegegevens verzameld van haar gebruikers. Het gaat om Android-gebruikers waarbij de instellingen voor de locatiehistorie onduidelijk zouden zijn.

Twee maanden lang heeft de Consumentenbond mensen aangespoord om de petitie te tekenen. Daar hebben 50.090 mensen gehoor aan gegeven. De petitie is inmiddels ingediend bij Google en was onderdeel van een gezamenlijke actie van zeven Europese consumentenorganisaties.

Google laat in een reactie het volgende weten;

“We vinden het belangrijk dat Google-gebruikers begrijpen hoe en waarom we gegevens verzamelen en wat voor privacy-instellingen er zijn, zodat ze bewuste keuzes maken. We werken hard aan het verbeteren van onze privacy-instellingen en bestuderen de feedback van de Consumentenbond om te zien wat we nog meer kunnen doen.”

Lees ook

Reageer op dit artikel