Aangifte app 2017 van Belastingdienst laat je direct belastingaangifte doen

De Belastingdienst heeft de Aangifte 2017 app uitgebracht. Ieder jaar kun je met de belastingaangifte app de aangifte doorsturen naar de Belastingdienst. Je moet de inkomstenbelasting over 2017 voor 1 mei 2018 indienen. We zetten de details op een rij.

Aangifte 2017 app

Ieder jaar begint op 1 maart weer het moment dat je de belastingaangifte over het afgelopen jaar in orde kunt maken. Hiervoor heb je tot 1 mei 2018 de tijd. Als je voor 1 april 2018 aangifte doet, krijg je voor 1 juli 2018 bericht. Je hoort dan of je geld terugkrijgt of moet betalen. Je kunt op verschillende manieren de IB aangifte over 2017 doen.

Belastingaangifte doen

Eén van de mogelijkheden is om gebruik te maken van de Aangifte 2017 app. Met deze applicatie kun je inloggen met je DigiD. Door een pincode aan te maken kun je op een later moment sneller inloggen. Als je niet buiten de uitsluitingen valt, krijg je een overzicht van de belastingaangifte die de Belastingdienst alvast voor je heeft ingevuld. Het is van belang om deze goed te controleren, omdat je zelf verantwoordelijk blijft voor de aangifte.

Mocht het kloppen, dan kun je hem direct via de belastingaangifte 2017 app ondertekenen en indienen bij de Belastingdienst. Je ontvangt na het verzenden een PDF van je aangifte. Als dit succesvol is gebeurd, worden vanwege de veiligheid automatisch de gegevens uit de app verwijderd. Het is niet mogelijk om via de applicatie gegevens aan te vullen of te veranderen. Hiervoor moet je gebruik maken van de website van de Belastingdienst.

Aangifte app werkt niet

Als de Aangifte app niet werkt, dan kan dat verschillende oorzaken hebben. De Belastingdienst laat weten dat je in bepaalde omstandigheden geen gebruik kunt maken van de Aangifte 2017 app. Het gaat daarbij om de volgende situaties;

  • Niet het hele jaar dezelfde fiscale partner had
  • Uw woning gekocht of verkocht hebt ivm aftrekbare kosten
  • Een restschuld voor een vroegere eigen woning had
  • Uw woning tijdelijk verhuurde, bijvoorbeeld via Airbnb
  • Een onderneming had
  • Inkomsten uit overige werkzaamheden had
  • In het buitenland woonde
  • Inkomsten uit of bezittingen in het buitenland had
  • Co-ouder was en uw minderjarige kind niet op uw adres ingeschreven stond
  • Aftrekposten wilt opgeven, zoals giften, zorgkosten of studiekosten

App downloaden

Het is vanaf nu mogelijk om de Aangifte 2017 app te downloaden. Dit kan via onderstaande button, direct voor Android uit de Google Play Store.

Aangifte 2017
Aangifte 2017
Ontwikkelaar: Belastingdienst
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel