Afbeeldingen HTC Sense 8 en eerste prijzen HTC 10 uitgelekt

Volgende week dinsdag 12 april gaat HTC haar nieuwste vlaggenschip toestel lanceren tijdens een evenement. Naast alle teasers vanuit HTC worden er nu ook afbeeldingen gelekt van de gebruikersinterface op het toestel. HTC Sense 8 is de nieuwste versie in de reeks van HTC Sense interfaces.

HTC Sense 8 lekt uit

HTC Sense 8 lijkt in eerste instantie op de voorgangers met wat verbeteringen zichtbaar. Maar de grootste verandering lijken toch wel de “Freestyle lay-outs” te zijn. Het freestylen houdt in dat je zelf kunt bepalen waar je widgets en app icoontjes plaatst op het scherm. HTC Sense is de schil over Android 6.0 Marshmallow waarmee de fabrikant een eigen vormgeving aan het toestel geeft.

Volgens dit specifieke lek beschikt de HTC 10 over een 5.2 inch Quad-HD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Ook komen er twee varianten op de markt waarvan één met 32GB opslagruimte en een met 64GB aan opslagruimte. Qualcomm bevestigde dat de HTC 10 beschikt over een Snapdragon 820 quad-core processor. Over de 12 megapixel camera zijn al meerdere teasers uitgebracht. Geruchten spreken ook over IP68 certificering wat kan betekenen dat dit toestel water en stofdicht zal zijn.

Wat betreft de prijs moeten we het doen met bedragen vanuit Taiwanese dollars, de 32GB versie zal NT$22,900 (620 euro) kosten. Wie de 64GB versie wil aanschaffen moet iets dieper in de buidel tasten namelijk NT$24,900 (675 euro). Op 12 april zullen we ongetwijfeld meer horen over de HTC 10 tijdens het evenement van HTC.

Update 17:02: Op Twitter heeft LlabTooFeR nog meer screenshots gedeeld van de HTC Sense 8 user interface, bekijk ze in de galerij hieronder!

Lees ook

Reageer op dit artikel