‘Agressie-app’ geeft inzicht in agressie in het OV

De vakbond voor rijdend personeel, VVMC, heeft een eigen app uitgebracht waarmee OV-personeel agressiemeldingen kunnen maken. Voor de vakbond een belangrijke stap om agressie in de trein goed in kaart te brengen.

VVMC Agressie app

De VVMC Agressie app is bedoeld voor personeel wat op of rond het spoor werkt, maar ook buschauffeurs van Connexxion, Arriva en Veolia kunnen van de app gebruik maken. Om een melding te maken van agressie is het niet nodig om lid te zijn van de VVMC. Alle verzamelde gegevens worden veilig en vertrouwelijk verwerkt en niet gedeeld met derden of de werkgever.vvmc-agressieVolgens de Vakbond voor Machinisten en Conducteurs (VVMC) is de app hard nodig, leden van de vakbond geven aan niet altijd melding te maken van agressie. De app moet helpen het taboe te doorbreken. Dagelijks worden namelijk twee tot drie conducteurs fysiek mishandeld en dit aantal neemt toe zo is de verwachting.

Werk je bij NS, Veolia, Arriva of Connexxion dan kun je de gratis VVMC Agressie applicatie downloaden uit de Google Play Store.

VVMC Agressie App
VVMC Agressie App
Ontwikkelaar: VVMC agressie app
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel