AH Productscanner: nieuwe app van Albert Heijn geeft je informatie over je boodschappen

Supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuwe applicatie uitgebracht. Met de AH Productscanner kun je direct informatie opvragen, recepten bekijken en meer van het product dat je op dat moment scant. De app maakt volgens de supermarkt gebruik van Augmented Reality.

AH Productscanner

Albert Heijn heeft vandaag een nieuwe app uitgebracht; de AH Productscanner. Zoals de naam al aangeeft kun je met de applicatie de een product scannen, of de barcode scannen waarna je meer informatie krijgt over het product. Het begint met een overzicht van voedingswaarden. Ook kun je allergenen, ingrediënten en recepten raadplegen. Bij sommige producten is ook de herkomst beschikbaar.

AH Productscanner app

Augmented Reality

Uiteraard bevatten de getoonde recepten het product dat je hebt gescand. Volgens de supermarkt werkt de app middels Augmented Reality, maar dit is niet helemaal waar. Je ziet alleen het 3D-effect wanneer je een product scant. Verder is het gewoon een uitgebreide barcodescanner die extra informatie geeft en waarmee je ook een product kunt scannen.

De AH Productenscanner kan nog niet met alle producten in de supermarkt overweg, maar dit wordt in de komende tijd uitgebreid. Daarnaast zal de applicatie in de toekomst geïntegreerd worden in de Appie app, als de app gewaardeerd wordt. Overigens blijkt uit onze testen de app niet in alle situaties goed te reageren. Wanneer we bijvoorbeeld runderhamburgers scannen, krijgen we de runderbraadworsten te zien. Bij het scannen van de barcode gaat het dan wel goed.

Je kunt de AH Productscanner app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Onlangs bracht de Albert Heijn al een grote update uit voor de eigen app; Appie app 5.0.

AH Productscanner
AH Productscanner
Ontwikkelaar: Albert Heijn
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel