Alcatel presenteert Alcatel 3x en TCL komt met Plex-smartphone

Op de IFA in Berlijn hebben TCL en Alcatel twee smartphones gepresenteerd. Het gaat om de Alcatel 3x en de TCL Plex. We zetten de details op een rijtje.

Alcatel en TCL op IFA 2019

Verschillende merken pakken uit tijdens deze editie van de IFA in Berlijn. Waaronder ook TCL, het bedrijf achter onder andere de namen BlackBerry en Alcatel, en Alcatel zelf. Dat laatste merk presenteerde de Alcatel 3x. En ja, die naam zagen we ook voorbij komen op het Mobile World Congress vorig jaar, maar dit lijkt een ander toestel te zijn.

Alcatel 3x

Alcatel 3x

De Alcatel 3x is een betaalbare smartphone met een net design. Hierbij neemt het 6,52 inch HD+ beeldscherm een groot deel van de voorkant in beslag. Er is een notch aanwezig waarin een 8 megapixel front-camera huist. Achterop is de Alcatel 3x voorzien van een triple-camera met 16 megapixel hoofdcamera, aangevuld met een 8MP en een 5MP groothoeklens.

Alcatel voorziet de 3x verder van een Helio P23 octa-core processor, aangevuld met 4GB RAM en 64GB interne opslagruimte. Er is een fysieke Google Assistent-knop en de accuduur moet met de 4000 mAh accu helemaal in orde komen. Vanuit de doos draait het toestel op Android Pie.

In Nederland is de Alcatel 3x ‘later dit jaar’ verkrijgbaar voor een bedrag van 159,99 euro. Je kunt kiezen uit de kleur Jewelry Black.

TCL Plex

Geen idee of we deze smartphone in Nederland gaan zien, maar het bedrijf achter Alcatel, TCL, heeft ook een eigen smartphone aangekondigd. Het is de TCL Plex. Dankzij TCL’s eigen NXTVISION schermoptimalisatie en cameratechniek, moet alles nog beter zijn dan bij andere smartphones. De Plex is het eerste toestel dat uitgebracht wordt in een nieuwe reeks; met opvouwbare producten en 5G-toestellen. Overigens beschikt de Plex over geen van beiden.

TCL PLEX

Er is een triple-camera die de beste kwaliteit moet garanderen, en ook is er een 6,53 inch Full-HD+ beeldscherm en Snapdragon 675 processor. Ook belooft TCL een gebruiksvriendelijke, eenvoudige gebruikersinterface en kan je dankzij de integratie van T-Cast de Plex als afstandsbediening gebruiken.

De TCL Plex krijgt een 3820 mAh accu, 128GB aan opslagruimte en 8GB aan werkgeheugen.

Over de verkrijgbaarheid is weinig bekend, net als de prijs. Er wordt alleen gezegd dat hij in het eerste kwartaal van 2020 moet verschijnen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel