Sony Xperia 5 aangekondigd: ‘iets compacter’ toestel met high-end specs

Sony heeft zojuist haar nieuwe paradepaardje aangekondigd. Het is de Sony Xperia 5 welke voorzien is van een vrij compacte behuizing, maar toch high-end specificaties te bieden heeft.

Sony Xperia 5

Er gingen de laatste weken veel geruchten rond over de nieuwe smartphone van Sony. Nu is het doek eindelijk van het nieuwe toestel gehaald en weten we definitief wat Sony van plan is. Geen Xperia 2 of Xperia 1 Compact, maar een Sony Xperia 5. Deze smartphone bevat wel de belangrijkste technologieën die we zagen bij de Xperia 1, maar dan in een compacter ontwerp.

De afmetingen van het toestel zijn 158 x 68 x 8,2 mm, iets wat toch wel weer een heel stuk groter is dan het vorige compacte toestel; de Xperia XZ2 Compact. Dat toestel had de afmetingen 135 x 65 x 7,0-12,1 mm. Voorop is een 6,1 inch Full-HD+ beeldscherm, een zogenoemd OLED-display met een beeldverhouding van 21:9. Voorop heeft de telefoon een 8 megapixel front-camera.

Sony Xperia 5

Aan de achterkant is de Sony Xperia 5 voorzien van een triple-camera; met een 12 megapixel hoofdsensor (f/1.6), 12 megapixel groothoeklens en 12 megapixel telelens. Ook is er het handige Eye Autofocus waardoor bewegende onderwerpen gevolgd blijven worden. Ook biedt het optische beeldstabilisatie, een LED-flitser en kun je in RAW fotograferen.

Sony belooft ook de beste gamebeleving dankzij de verbeterde Game Enchancer, en verder is er een Snapdragon 855 processor, waterbestendige behuizing, 6GB RAM-geheugen en 128GB opslagruimte (uitbreidbaar). Vanuit de doos draait de Xperia 5 op Android 9 Pie.

Sony Xperia 5 kleuren

Verkrijgbaarheid

De Sony Xperia 5 is vanaf volgende week te bestellen. De uitlevering van de nieuwe smartphone begint begin oktober. Degenen die een pre-order plaatsen, krijgen gratis een Sony WF-1000XM3 in-ear headphone ter waarde van 249 euro. De Sony Xperia 5 komt op de markt in de kleuren blauw, zwart en grijs. De prijs wordt spoedig bekend gemaakt. We zullen dit artikel bijwerken zodra er meer bekend is.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel