Persfoto’s van nieuwe Sony Xperia 2 / Xperia 1 Compact uitgelekt

Sony komt voorafgaand aan de IFA met één of meerdere nieuwe smartphones. Vrijdag lekte de eerste informatie al uit over de Xperia 2, maar nu krijgen we nog meer te zien. Daarbij gaat ook de naam Xperia 1 Compact rond.

Sony Xperia 2 of Xperia 1 Compact

Vrijdag kregen we een duidelijk beeld van de Xperia 2, met dank aan live foto’s. Nu heeft de doorgaans goed geïnformeerde bron Winfuture van zich laten horen. Hij deelt verschillende officiële persfoto’s van de nieuwe smartphone. Wat ook nu weer blijkt is dat er maar bar weinig verschillen zijn met de Xperia 1. Wat op de foto’s direct te zien is, is dat het enige verschil de plaatsing van de camera’s is.

Sony Xperia 2 - Xperia 1 Compact

Toch is er nog wat onduidelijkheid over de naamgeving voor de telefoon. Sony zou de smartphone ook Sony Xperia 1 Compact kunnen noemen. De Xperia XZ2 Compact was de laatste high-end smartphone van de Japanse fabrikant. Als de genoemde specs kloppen voor de Xperia 1 Compact, dan mogen we bijna niet over compact spreken. Volgens de berichten beschikt het toestel over een 6,1 inch groot AMOLED beeldscherm (in plaats van 6,5 inch bij de Xperia 1). Deze zou een Full-HD+ beeldresolutie leveren met ondersteuning voor HDR.

Sony Xperia 2 - Xperia 1 Compact

De telefoon zou voorzien zijn van een Snapdragon 855 processor, samen met 6 gigabyte aan werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte. De vingerafdrukscanner zal weer aan de rechterkant van het toestel te vinden zijn, waar we ook de fysieke camera-knop, de power-button en de volumetoetsen tegenkomen. De camera aan de achterkant is een zogenoemde triple-camera met 2x optische zoom en een groothoeklens. Sony zal het toestel uitbrengen in het zwart, blauw en paars-roze.

Alle details zullen we op 5 september te horen krijgen. Sony zal daar de nieuwe smartphone presenteren.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel