Amber Alert gaat samenwerken met Facebook

Facebook en Ambert Alert gaan samenwerken. Facebook-gebruikers zullen in de apps de berichten te zien krijgen bij oproepen naar vermiste kinderen. Nederland is het derde land die op deze grote schaal Amber Alert inzet.

Facebook en Amber Alert

Vanaf vandaag worden Amber Alert berichten over vermiste kinderen bovenaan in de tijdlijn van Facebook-gebruikers getoond. Zowel op de website als via de apps zullen in het geval van vermiste of mogelijk ontvoerde kinderen gebruikers op deze manier gewaarschuwd worden. De Nederlandse Politie, Amber Alert en Facebook hebben hierover een samenwerking afgesproken.

Amber Alert Facebook

Eerder werd de samenwerking tussen Amber Alert en Facebook al voltooid in de Verenigde Staten en in Canada. Tot vandaag kregen Facebook-gebruikers alleen de Amber Alert meldingen te zien als zij de pagina van Amber Alert hadden geliked. Door de samenwerking met Facebook bereikt een Amber Alert 6,1 miljoen mensen extra.

De politie laat weten dat het niet mogelijk is om de Amber Alert berichten uit te schakelen. Daarnaast zullen ook buitenlandse Facebook-gebruikers die zich in Nederland bevinden de melding(en) te zien krijgen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel