Android 11 krijgt een hele prettige verbetering in de vliegtuigmodus

Er is een nieuwe aanwijzing opgedoken voor Android 11. De vliegtuigmodus zal in de nieuwe Android-versie een belangrijke verbetering krijgen. Deze heeft betrekking op het gebruik van Bluetooth.

Android 11 met verbeterde vliegtuigmodus

De vliegtuigmodus lijkt met Android 11 verfijnd te worden met verschillende verbeteringen. Na het boarden van het vliegtuig, dient de telefoon op de ‘flight mode’ gezet te worden, zodat signalen geen invloed hebben op de communicatie van vliegtuigen. Hiervoor hoef je dus maar één icoontje op je toestel aan te tikken. Met één druk op de knop worden de actieve verbindingen uitgeschakeld.

Android 11 flight mode

Een nadeel is dat wanneer je via Bluetooth naar muziek luistert op bijvoorbeeld je hoofdtelefoon, dat dit ook onderbroken wordt. Bluetooth wordt immers ook uitgeschakeld. Uit nieuwe aanwijzingen blijkt dat Google werkt aan een oplossing hiervoor. Android 11 zal naar verluidt beschikken over een slimme vliegtuigmodus. Wanneer je via Bluetooth muziek luistert, zal Bluetooth wel actief blijven, waardoor je letterlijk en figuurlijk verbonden blijft met je muziek.

Uit de aanwijzing in de source van Android, blijkt dat Bluetooth actief verbonden blijft bij een A2DP of Bluetooth media-apparaat dat verbonden is. Het is niet bekend of de Bluetooth-verbinding ook actief blijft wanneer deze (alleen) verbonden is met een fitnesstracker of smartwatch. In ieder geval is dit een prettige verbetering in Android en juichen we deze nieuwe feature zeker toe!

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel