Android 5.1 Lollipop: dit is er nieuw (video) [update]

Android 5.1 Lollipop wordt naar verwachting volgende maand uitgebracht door Google. In Android 5.1 Lollipop zijn een reeks vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van Android 5.0 Lollipop. Wij zetten de veranderingen in de nieuwe Android-versie op een rijtje.

Android 5.1 Lollipop

Android 5.1 Lollipop zal waarschijnlijk volgende maand, in maart, beschikbaar komen. Het is de eerste grotere update sinds de komst van Lollipop. Eerder werden al wat kleinere updates zoals Android 5.0.1 en Android 5.0.2 Lollipop uitgerold. Android 5.1 Lollipop is nog niet officieel aangekondigd, maar met de komst van Android One-toestellen in Indonesië werd het een en ander al wel duidelijk.

Schakelen tussen verbindingen

In Android 5.1 Lollipop zal het gemakkelijker worden om te schakelen tussen WiFi- en Bluetooth-verbindingen. In het systeemvak zijn kleine pijltjes zichtbaar die ervoor zorgen dat je minder stappen hoeft te doorlopen, je hoeft dus niet meer naar de lijst met instellingen. In onderstaande video is de werking hiervan te zien van de zogenoemde quick-settings.

Klok

Een andere vernieuwing die doorgevoerd zal worden in Android 5.1 Lollipop is de alarm-app met daarin de klok en de wekkerfunctie. Met de komst van Android 5.1 Lollipop zal deze toepassing meer animaties bevatten en meer elementen uit Material Design met zich meedragen. In de applicatie vinden we natuurlijk ook de stopwatch, de timer en de wereldklok.

Weergave accuverbruik

De weergave van het accuverbruik in Android 5.1 Lollipop zal meer kleur krijgen, letterlijk. Bij het bekijken van het uithoudingsvermogen kan in de nieuwe Lollipop-versie afgelezen worden hoe sterk het signaal van het netwerk is geweest. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een gele, groene en rode kleur.

Android 5.1 Lollipop Accu

Notificaties

De notificaties die vrij groot boven in beeld verschijnen, konden in 5.0 alleen weggeveegd worden en vervolgens was de melding ook weg. Dat wordt in Android 5.1 Lollipop gefixt. Zie onderstaande video.

Andere verbeteringen in Android 5.1 Lollipop

Andere verbeteringen tegenover Android 5.0 Lollipop zullen zijn; de terugkeer van de stille modus, verbeteringen van uithoudingsvermogen en fixes op het gebied van de stabiliteit van het systeem. Zoals gezegd zullen we nog even moeten wachten op de komst van Android 5.1 Lollipop. Wanneer er meer bekend is over de nieuwe Android Lollipop, lees je dat uiteraard op DroidApp.

via Smartdroid

Lees ook

Reageer op dit artikel