Android 8.0 Oreo: muziek wordt niet meer gepauzeerd voor een notificatie

Je herkent het vast wel. De muziek wordt gepauzeerd als er een notificatie binnenkomt. Juist heel vervelend, als je net lekker zit mee te zingen met je favoriete nummer. In Android 8.0 Oreo wordt de muziek niet langer meer gepauzeerd door een notificatie.

Muziek gepauzeerd tijdens notificatie

In Android 8.0 Oreo is er visueel gezien het één en ander veranderd; toch legt Google ook de nadruk op kleine verfijningen in hun besturingssysteem. Je hebt van die kleine ‘bugs’ waaraan je gewend bent geraakt wanneer je Android voor langere tijd gebruikt. Het pauzeren van muziek wanneer je een notificatie ontvangt is er zo één. Google pakt met Android 8.0 Oreo deze kleine bugs aan.

In Android 7.1.1 Nougat en oudere versies van Android wordt standaard je muziek gepauzeerd, wanneer je een notificatie ontvangt, om weer verder te gaan met afspelen wanneer de notificatie stopt. Apps die gemaakt zijn voor Android 8.0 Oreo zullen standaard niet meer muziek pauzeren wanneer je een notificatie ontvangt, maar je muziek zal licht gedempt worden en gewoon verder spelen.

Om van deze verbetering gebruik te kunnen maken, moeten developers hiervoor hun apps updaten naar API level 26. We verwachten dat een aantal applicaties in de komende tijd deze optimalisatie zullen krijgen.

Ben je benieuwd wanneer jouw toestel de Oreo-update krijgt? Raadpleeg dan ons uitgebreide Android Oreo update overzicht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel