Android beveiligingsupdate april 2016: acht kritieke lekken gedicht

Google heeft haar beveiligingsupdate voor april 2016 uitgebracht, in deze update zijn acht kritieke lekken gedicht. Naast kritieke lekken zijn er ook tal van beveiligingsproblemen met een hoog en gemiddeld risico aangepakt.

Android beveiligingsupdate april 2016

In de beveiligingsupdate zijn naast de acht kritieke lekken ook 13 problemen met een hoog risico gedicht. Verder telt de update nog acht patches voor problemen met een gemiddeld risico. De update moet voorkomen dat kwaadwillende toegang kunnen verschaffen tot het Android besturingssysteem met uitgebreide rechten.

Zoals altijd bij Android beveiligingsupdates zijn het eerst de Nexus smartphones zoals de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 5, Nexus 9, Nexus 10 en Nexus 7 die meteen een update ontvangen. Fabrikanten zoals LG, Samsung en Huawei zijn zelf verantwoordelijk voor het uitrollen van deze patches naar hun gebruikers. Voor Nexus-apparaten zal de update spoedig automatisch aangeboden worden, wie nu al de update wil installeren kan dat handmatig doen middels de factory images.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel