Android beveiligingsupdate april 2018 vrijgegeven: 62 patches

Google heeft een nieuwe security-patch vrijgegeven voor Android. Het gaat om beveiligingsupdate april 2018 waar weer een groot aantal kwetsbaarheden in het mobiele besturingssystemen worden aangepakt. Vooral voor Qualcomm toestellen is de update belangrijk.

Android beveiligingsupdate april 2018

De vierde maand van dit jaar is begonnen en dus is het tijd voor een nieuwe beveiligingsupdate voor Android. In Android beveiligingsupdate april 2018 worden 62 kwetsbaarheden aangepakt. Voor toestellen met een Qualcomm-processor zijn daar bovenop nog tientallen patches doorgevoerd met een hoge urgentie.

Google zou met de nieuwe security-patch ook een ernstig probleem aangepakt hebben in het Media Framework. Echter zijn geen meldingen bekend over misbruik van de kwetsbaarheid in Android. Niet alle patches in de update zijn voor ieder toestel bedoeld, dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met de processor en andere onderdelen in een smartphone.

Voor de bezitters van een Nexus- of Pixel-device is er een apart Security Bulletin uitgebracht. Hieruit wordt duidelijk dat Google ook voor deze toestellen verbeteringen zijn doorgevoerd. Andere fabrikanten kunnen vanaf nu aan de slag met het voorbereiden van de update voor hun toestellen.

Je kunt nu ook aan de slag met de Factory Images en OTA Images voor de Pixel- en Nexus-devices.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel