Android beveiligingsupdate augustus 2018: deze 42 kwetsbaarheden zijn aangepakt

Zoals iedere maand heeft Google een nieuwe security-patch vrijgegeven. Deze maand zijn we logischerwijs aangekomen bij beveiligingsupdate augustus 2018. Er zijn ook deze keer weer tientallen kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem aangepakt door het bedrijf.

Android beveiligingsupdate augustus 2018

De nieuwe maand is begonnen, dat kon je niet gemist hebben. We hebben immers het artikel met de beste apps van juli gepubliceerd en Google heeft nu de nieuwe beveiligingsupdate vrijgegeven. Met de nieuwe patch zijn in totaal 42 kwetsbaarheden aangepakt in het OS.

Dit betekent overigens niet dat alle 42 kwetsbaarheden ook in jouw toestel aanwezig zijn. Sommige patches zijn alleen voor bepaalde Android-versies bedoeld, voor toestellen met bepaalde processoren of andere eigenschappen die uniek zijn voor jouw toestel. In de komende weken kunnen fabrikanten aan de slag met het verspreiden van de update voor hun toestellen. Samsung is gisteren al begonnen, waarbij de Galaxy Note 8 de update van augustus al heeft ontvangen.

We houden je uiteraard op de hoogte als een fabrikant de nieuwe update beschikbaar heeft gesteld voor een toestel. Mocht je je tips willen delen, deel die dan zeker met ons via e-mail.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel