Android beveiligingsupdate van maart 2016 vrijgegeven: 16 problemen aangepakt

Google heeft de beveiligingsupdate van maart 2016 vrijgegeven voor Nexus apparaten waaronder de Nexus 6P en andere apparaten. Met de update worden zestien belangrijke beveiligingsproblemen opgelost.

Beveiligingsupdate maart 2016

Google heeft met de beveiligingsupdate van maart 2016 goed haar best gedaan, er zijn maar liefst 16 problemen aangepakt. Zes van de zestien beveiligingsproblemen zijn geclassificeerd als kritiek. Het gaat hierbij om mogelijkheden tot het verkrijgen uitgebreide toegangsrechten en het uitvoeren van ongewenste code.

In de update van maart zien we verder acht problemen die als hoog worden geclassificeerd. Ook bij deze problemen gaat het om uitvoeren van ongewenste code en het lekken van informatie over het systeem. Om er zeker van te zijn dat je smartphone of tablet goed beschermd is tegen deze lekken dien je de patch van maart 2016 te installeren.

Android beveiligingsupdate maart 2016

Google geeft deze patch vrij als over-the-air update voor Nexus apparaten. Andere fabrikanten zullen de beveiligingsupdate zelf moeten uitrollen naar hun gebruikers. Ben je in het bezit van een Nexus apparaat dan kun je de update ook handmatig installeren door de update te downloaden en de instructies te volgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel