Android beveiligingsupdate maart 2019: met 45 patches

Google geeft iedere maand een security-patch vrij voor Android. Dit gebeurt vanuit Amerika op de eerste maandag van de maand. Dit keer staat beveiligingsupdate maart 2019 klaar met een groot aantal patches.

Beveiligingsupdate maart 2019

Fabrikanten kunnen weer aan de slag met het optimaliseren van een beveiligingsupdate voor hun toestellen. Google heeft beveiligingsupdate maart 2019 vrijgegeven voor Android. Met deze patch worden 45 kwetsbaarheden binnen het OS van Google aangepakt. Niet alle patches zijn voor alle toestellen; sommigen zijn beperkt tot een aantal Android-versies, bepaalde hardware of processoren.

Wat opvalt is dat er een groot aantal kritieke patches zijn en patches met hoge urgentie. Ze hebben met name te maken met het framework en media-framework. Ook zijn er fixes voor het systeem zelf, al geeft Google verder geen informatie over wat dit precies betekent.

Voor de Pixel 3-bezitters is er met deze maart-patch een andere verbetering doorgevoerd. Gebruikers klaagden over trage prestaties van de camera. Deze zouden met deze update ook aangepakt worden. Voor de Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn ook nog verschillende andere verbeteringen doorgevoerd.

Google kan andere fabrikanten niet verplichten om de update beschikbaar te stellen. Gebruikers met een Android One-toestel hebben wel meer zekerheid en zullen de update wel deze maand ergens ontvangen. Fabrikanten zullen de update vanaf nu in ontwikkeling nemen.

DroidApp laat je weten zodra de update voor een smartphone klaarstaat. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Stuur ons een mail met een screenshot zodra jouw toestel de patch van maart heeft ontvangen!

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel