Android beveiligingsupdate februari 2019: 42 kwetsbaarheden aangepakt

Google heeft de tweede security-patch van het jaar vrijgegeven. De beveiligingsupdate van februari staat nu klaar voor Android. Google heeft weer vele kwetsbaarheden en lekken aangepakt in het besturingssysteem.

Beveiligingsupdate februari 2019

Google gaat ook dit jaar gewoon door met het maandelijks verspreiden van een nieuwe security-patch voor het Android besturingssysteem. Het vrijgeven door Google betekent het startschot voor de ontwikkeling van de update voor verschillende smartphones. Fabrikanten kunnen vanaf nu aan de slag namelijk met het optimaliseren van de update voor de verschillende smartphones.

Waar bij vorige security-patches doorgaans een exclusieve Pixel-patch werd vrijgegeven, is dat bij de beveiligingsupdate van februari niet het geval. Met de patch van februari worden 42 kwetsbaarheden opgelost in Android. Er zijn kwetsbaarheden gevonden in Qualcomm- en Nvidia-componenten. Dit is doorgaans bij iedere patch het geval. Niet alle patches zijn bedoeld voor alle Android-smartphones, dit is dus afhankelijk van onder andere de processor.

Zodra de beveiligingsupdate van februari 2019 beschikbaar is voor jouw smartphone, krijg je hiervan een melding op je telefoon. We horen het graag als de update voor jouw toestel beschikbaar is, samen met een screenshot. Stuur ons hiervan een mailtje via het contactformulier!

Degenen met een Pixel kunnen aan de slag met de Factory Images of OTA Images.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel