Android beveiligingsupdate mei 2019: nieuwe update brengt 30 patches

Google heeft een nieuwe Android beveiligingsupdate vrijgegeven. Het is de nieuwe security-patch van mei 2019 waarbij tientallen kwetsbaarheden worden aangepakt.

Android beveiligingsupdate mei 2019

Iedere maand wordt er een nieuwe security-patch voor het Android-besturingssysteem vrijgegeven. Dat heeft Google nu ook gedaan en is beveiligingsupdate mei 2019 vrijgegeven. Deze maand zijn dertig kwetsbaarheden in Android aangepakt. Iedere maand verschilt het aantal kwetsbaarheden dat opgelost wordt.

Google pakt verschillende dingen aan in de beveiliging van Android. Dat er 30 patches zijn, betekent niet dat deze ook voor alle toestellen zijn. Sommige patches zijn specifiek voor bepaalde type processoren of andere elementen. We zien geen bijzonderheden over de update.

De mei-update wordt door Google in ieder geval aangeboden voor de derde generatie Pixel-smartphones; de Pixel 3 (XL). Ook de eerdere modellen van de Pixel-telefoons krijgen de update, net als de Pixel C-tablet. In de komende tijd zullen fabrikanten de update voor hun toestellen uitrollen.

Mocht jij beveiligingsupdate mei 2019 aangeboden krijgen, laat het ons dan zeker weten; met een screenshot. Stuur ons een mail via deze pagina.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel