Android beveiligingsupdate april 2019: 89 patches

Google heeft een nieuwe security-patch vrijgegeven voor het Android OS. Met de Android beveiligingsupdate van april worden veel patches doorgevoerd; 89 om precies te zijn. Dat zijn er een hele hoop.

Android beveiligingsupdate april 2019

Iedere maand brengt Google een nieuwe security-patch uit voor Android. Dat is ook deze maand het geval. Voor Android is nu beveiligingsupdate april 2019 uitgebracht, waarin tientallen kwetsbaarheden worden aangepakt. Opvallend genoeg zijn dat er een hele hoop deze maand; 89.

Overigens is het goed om te weten dat niet alle 89 patches voor ieder toestel bedoeld zijn. Een aantal zijn bijvoorbeeld specifiek bedoeld voor toestellen met apparatuur van Qualcomm, zoals processoren. 15 patches zijn in principe voor alle Android-toestellen bedoeld. Er wordt hierbij ook nog onderscheid gemaakt tussen Android-versies.

In de komende weken zal de beveiligingsupdate van april 2019 beschikbaar gesteld worden door fabrikanten. Pixels krijgen de update vanaf nu, al lijkt het erop dat de Pixel C niet langer meer de update maandelijks zal ontvangen. We horen het graag van je als je de update hebt gekregen op je toestel, samen met een screenshot. Laat het ons weten via onze contact-pagina!

Overigens is er ook een changelog voor de Pixel-toestellen;

  • Improves Voice-Unlocking performance for Google Assistant
  • Adjust Wi-Fi connectivity during eSIM activation on certain carriers
  • Improves Bluetooth connectivity on Pixel devices
  • Removes screen flash when ambient display wakes for some Pixel 3 devices

Update 9 april: DroidApp-lezer Patrick laat ons weten dat zijn Pixel C inmiddels ook de update heeft ontvangen van april.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel