Android beveiligingsupdate september 2017 beschikbaar: 81 patches

Google heeft de nieuwe beveiligingsupdate vrijgegeven voor Android. Met beveiligingsupdate september 2017 worden ruim 80 lekken of bedreigingen opgelost. De update is direct al beschikbaar voor een aantal Android-toestellen, waaronder die van Nokia en Sony.

Android beveiligingsupdate september 2017

Iedere maand brengt Google een beveiligingsupdate uit voor het Android-besturingssysteem. Hoewel nog lang niet iedere fabrikant deze ook daadwerkelijk uitrolt naar de toestellen, zo is gebleken uit recent onderzoek, zou dit wel een prettigere gedachte zijn.

In beveiligingsupdate september 2017 worden zo’n 81 lekken gedicht. Echter zijn die tientallen lekken niet in ieder toestel te vinden. Sommige patches zijn specifiek voor een bepaalde driver bedoeld of toestellen met een bepaalde processor. De beveiligingsupdate bestaat uit twee delen; de update van 1 september en van 5 september. Deze zijn samen gebundeld in één update.

Voor de Pixel- en een aantal Nexus-toestellen wordt de update uitgerold als OTA-update. Mocht je hierop niet willen wachten, dan kun je aan de slag met de Factory Images en OTA images die Google online heeft gezet.

HMD Global, de fabrikant van Nokia, heeft de update ook direct al uitgebracht voor de Nokia 5. Tevens is Sony begonnen met het uitrollen van de beveiligingsupdate voor de Sony Xperia XZ en Xperia X Performance.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel