Android distributiecijfers december 2016: Lollipop daalt flink, lichte stijging Nougat

Google heeft de nieuwe distributiecijfers vrijgegeven van de verschillende Android-versies. Het gaat om de cijfers voor de maand december. We zien een erg kleine stijging voor de nieuwste Android-versie, Android 7.0 Nougat. We zetten de verschillen voor je op een rij.

Android distributiecijfers december

Voor de laatste keer dit jaar heeft Google de Android distributiecijfers vrijgegeven. De meest gebruikte Android-versie is volgens de cijfers van december, Android 6.0 Marshmallow met een aandeel van 26,3 procent (vorige maand 24%). Gevolgd door Android 4.4 KitKat (24 procent). De versies 5.0 en 5.1 Lollipop hadden bij de distributiecijfers van november nog een aandeel van 34,1 procent. Dat aantal is nu gedaald naar 24 procent, een flinke daling dus.

android distributiecijfers december 2016

Android 7.0 Nougat is licht gestegen. Het aandeel van deze Android-versie ligt nu op 0,4 procent, en dit is 0,1 procent hoger dan vorige maand. Jelly Bean komt uit op een totaal aandeel van 12,8 procent en Ice Cream Sandwich heeft 1,2 procent aandeel. Nu LG de Nougat-update beschikbaar heeft gesteld voor de LG G5 en Sony voor de Xperia XZ en Xperia X Performance, is dit het begin voor een verdere stijging voor de cijfers van Nougat.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel