Android distributiecijfers september 2016: Marshmallow haalt Lollipop bijna in

Google heeft het gebruik van de verschillende Android distributies onderzocht en bekend gemaakt voor september 2016. Als het gebruik van Android 6.0 Marshmallow blijft doorgroeien zoals het OS dat nu doet dan is het over een maand Android 5.1 Lollipop voorbij.

Marshmallow doet goede zaken

Gebruikers zijn afhankelijk van hun fabrikant of zij uberhaupt een update zullen krijgen naar Google’s laatste Android versie. Android 7.0 Nougat is nu ongeveer één maand uit maar is nog niet terug te vinden in de lijst, dit omdat het percentage gebruikers nog te laag ligt. Android 6.0 Marshmallow zien we wel terug in de cijfers en die doet het ook de afgelopen maand weer verrassend goed. Marshmallow krijgt er namelijk 3,5 procent aan gebruikers bij.

Android distributiecijfers september 2016

Deze maand weet ook Android 5.1 Lollipop nog licht te stijgen, met 0,5 procent naar 21,9% van het totaal. Nog altijd het best vertegenwoordigd is Android 4.4 KitKat met 27,7%, wel levert deze versie 1,5% in ten opzichte van een maand eerder. Ook zien we dat de andere Android versies gebruikers inleveren, variërend van 0,1 tot 1 procent.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel