Distributiecijfers november 2016: kwart apparaten met Android 6.0 Marshmallow

Na een maandje stilte heeft Google nieuwe distributiecijfers uitgebracht, hierdoor lijkt de groei van sommige Android-versies iets groter. Android 6.0 Marshmallow kreeg in de afgelopen twee maanden de meeste nieuwe gebruikers en we hebben een nieuwkomer in de lijst.

Marshmallow beter vertegenwoordigd

Google heeft de afgelopen zeven dagen het aantal actieve Android apparaten bijgehouden. Uit deze cijfers kan het gebruik van de verschillende Android versies worden bekeken. Na een maandje radiostilte heeft Google nieuwe cijfers uitgebracht.

Niet geheel verrassend is Android 6.0 Marshmallow nog verder gestegen van 18,7 procent naar 24 procent. Daarmee is Marshmallow bijna op één op vier devices te vinden, helaas is uit de cijfers niet op te maken over welke beveiligingspatch deze toestellen beschikken. Nieuw deze maand in de cijfers is ook Android 7.0 Nougat met 0,3 procent. Daarmee verschijnt het nieuwe OS op hetzelfde tempo als Marshmallow.

Android 5.1 Lollipop kreeg de afgelopen periode nog 0,9 procent aan nieuwe gebruikers erbij, 5.0 Lollipop leverde juist het dubbele in en daalde met 1,8 procent. Het grootste verlies aan gebruikers deze maand is voor Android 4.4 KitKat, de versie daalt met 2,5% naar 25,2 procent van het totaal  aantal Android apparaten.

Android distributiecijfers november 2016

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel