Android L: zo ziet multi-window en multitasking er uit

In Android L zullen Android tablets beschikken over een nieuwe functionaliteit. Onder de naam Multi-Window kan een gebruiker makkelijk schakelen tussen toepassingen.

Multi-window is een functie die fabrikant Samsung al eerder heeft toegevoegd aan diverse apparaten, waaronder de tablets uit de Galaxy-lijn en toestellen zoals de Note. Een scherm kan gesplitst worden waardoor je meerdere applicaties tegelijkertijd kan gebruiken.

androidl_multi

Een soortgelijke functie komt ook beschikbaar in Android L. AndroidPolice heeft diverse screenshots met een voorproefje van de multi-window functionaliteit op Android-tablets.

De nieuwe functionaliteit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld links op het scherm de openstaande applicaties weer te geven, en in het rechterscherm een andere applicatie geopend te hebben.

androidl_multiwindow

Multitasken zal ook mogelijk zijn op tablets met Android L. Dit was natuurlijk al mogelijk, maar zal nog gebruiksvriendelijker worden. Een scherm zal bijvoorbeeld ook voor 75 procent gevuld kunnen worden met een applicatie waardoor het scherm dus niet perse exact door de helft hoeft.

De multitasking zal sterke integratie kennen met Google Now. Door content te schuiven naar Google Now kan direct een zoektocht gestart worden.

via

Lees ook

Reageer op dit artikel