Android O wordt op 21 augustus officieel gepresenteerd: toch Oreo?

Aan het wachten op de nieuwste Android versie lijkt volgende week maandag een eind te komen. Google heeft bekend gemaakt op 21 augustus om 20:40 uur Nederlandse tijd Android O officieel te onthullen.

Android O event

Tijdens een speciale livestream op maandagmiddag in New York zal Google Android O officieel gaan onthullen. De onthulling valt samen met een zonsverduistering in de Verenigde Staten, Google heeft daarom ook de naam van een speciale site ‘Eclipse’ genoemd. In totaal zijn er vier developer previews uitgebracht van Android O.

Android O is voorzien van tal van nieuwe functies zoals een picture-in-picture modus, notificatiekanalen, nieuwe afspeelcodecs en app icoontjes die verschillende vormen kunnen aannemen. Ook is Android O erop gericht om de batterijduur te verlengen zodat je minder snel op zoek moet naar een stopcontact.

Over de naam van Android O 8.0 is nog weinig bekend, al plaatste Evan Blass een Oreo koekje op zijn Twitter. Blass lekt wel vaker informatie over smartphones en aankomende releases. Een filmpje wat werd geplaatst op een Google+ pagina was voorzien van de Oreo naam, later werd dit gewijzigd naar Octopus. Op maandag 21 augustus om 20:40 uur Nederlandse tijd streamt Google de onthulling van Android O in New York live.

Lees ook

Reageer op dit artikel