Android ontwikkelaars kunnen nu grotere APK-bestanden uploaden

Wanneer je een applicatie ontwikkelt dan moet je als ontwikkelaar rekening houden met een limiet van 50MB voor het APK-bestand. Google heeft dit nu opgehoogd naar 100MB.

Installatie bestanden worden groter

Als ontwikkelaar kun je door gebruik te maken van een additioneel pakket wel meer dan 50MB naar de Play Store uploaden. Maar tot nu toe mocht het basis installatiebestand niet groter zijn dan die 50 megabyte. Om nog fraaiere applicaties en games toe te laten in de Play Store is dat limiet nu opgeschroefd naar 100 megabyte. Tegelijkertijd verlaagd dit de drempel voor nieuwe ontwikkelaars om hun apps te delen met de wereld.

Hoewel de installatiebestanden nu dus groter kunnen zijn moet je als ontwikkelaar wel rekening houden met langzame verbindingen en datalimieten. Het installeren van een groot bestand kan een gebruiker doen besluiten de app niet te installeren. Voor gebruikers zal er in eerste instantie weinig veranderen. Bij apps die groter zijn dan 100MB wordt vanaf nu een melding getoond dat de app gebruik maakt van een extra pakket.

Bron: Android Developers

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel