Android Q Beta 4 verschenen: voltooide versie voor ontwikkelaars

Voor ontwikkelaars is Android Q beta 4 een belangrijke mijlpaal want hierin zijn alle nieuwe API’s die Google aan het systeem heeft toegevoegd officieel afgerond. In het systeem zijn ook weer wat nieuwe functies en leuke toevoegingen te vinden.

Android Q Beta 4

Ontwikkelaars kunnen de zomervakantie annuleren want met het afronden van de API’s is het tijd om apps goed te testen tegen de nieuwe versie van Android. Voor gebruikers vinden we onder andere betere ondersteuning voor navigatie middels gebaren de kleine balk is nu duidelijker aanwezig. Verder zijn notificatie instellingen voor apps verduidelijkt met extra aan/uit schuifjes.

In eerdere beta-versies werden ook al handigheidjes toegevoegd zoals voorgestelde reacties in notificaties. Een donker thema, bubbles en verbeterde deelmogelijkheden en privacy instellingen maken ook deel uit van Android Q.

Android Q Beta 2 Bubbles

Ontwikkelaars kunnen SDK versie 29 (Android Q) nu downloaden en gebruiken in een verbeterde ontwikkelsoftware Android Studio 3.5 Beta. Natuurlijk is de SDK ook verkrijgbaar in het stabiele kanaal van Android Studio.

Android Q tijdlijn

De OTA-update voor Android Q Beta 4 is vanaf nu beschikbaar voor toestellen die onder het beta programma vallen. Wanneer je voor dit programma bent aangemeld kan je eenvoudig de versie updaten. Er kunnen in deze versie nog altijd bugs voorkomen, kom je er een tegen tijdens het testen dan kan je deze rapporteren en zo helpen Android Q nog beter te maken.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel