Android Q Beta 5: gedrag hamburgermenu’s aangepast

Hamburgermenu’s of navigatiepanelen die je vanaf de zijkant je scherm in veegt zijn voor Google toch wat onvriendelijk in het gebruik. Daarom wordt het gedrag van deze menu’s veranderd vanaf Android Q Beta 5.

Menu opent anders

Googler Chris Banes maakte dat bekend op droidcon in Berlijn. Voortaan moet je op de rand van je scherm even vasthouden, waarna het menu als smalle strook opent. Tik je er dan nog eens op dan opent het hele menu. Ook voor bestaande applicaties gaat deze manier van het openen van menu’s werken. In de tweet is goed te zien hoe deze menu’s voortaan functioneren.

De aanpassing is vooral bedoeld wanneer je gebruik maakt van navigatie middels veegbewegingen. Het moet er toe leiden dat je beter “terug” kunt navigeren en makkelijker het menu kunt openen.

Tegenwoordig stappen steeds meer apps over op een kleiner menu onder in het scherm. De aanpassing kan leiden tot meer apps die afscheid zullen nemen van het uitklapbare menu. Al zijn er nu ook apps die allebei de menu’s gebruiken zoals Google Foto’s. Ontwikkelaars hoeven voor deze aanpassing niets te doen en gebruikers van de Android Q Beta merken deze wijziging meteen. Android Q Beta 5 is overigens nog niet vrijgegeven, maar wordt nog wel dit kwartaal verwacht.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel