Android kan in de toekomst handmatig back-ups maken; en dat kan handig zijn

Google werkt aan een optie die het mogelijk maakt om handmatig een back-up te maken binnen Android. Op dit moment gebeurt dat automatisch, maar dat is niet in alle gevallen even handig. We gaan de optie terugvinden in een nieuwe versie van Android.

Handmatige back-up van je Android-toestel

Android krijgt een optie om handmatig een back-up te maken van je toestel. Een back-up is handig voor het opslaan van je bestanden en gegevens. Bijvoorbeeld als je overgaat naar een ander toestel of wanneer je je toestel een keer kwijtraakt. Je kunt de back-up dan gemakkelijk terugzetten naar je nieuwe of andere toestel.

Op dit moment wordt een back-up automatisch gemaakt en opgeslagen in je Google-account. Echter kan het zomaar zijn dat er een periode tussenzit waardoor je bepaalde bestanden mist. Het is ook niet mogelijk om de back-up vanaf een afstand te starten als er bijvoorbeeld problemen zijn met je toestel.

Google Drive back-up

Het handmatig back-uppen van gegevens naar je Drive, zal in de toekomst onderdeel uitmaken van Android, zo heeft Google laten weten. In een nieuwe Android-versie zal de optie te vinden zijn. Het is niet bekend in welke versie dit zal gebeuren. In Android 9.0 Pie is deze optie nog niet aanwezig.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel