Google Allo update geeft chat-app link previews, back-ups en meer

Google Allo heeft een flinke update ontvangen waarmee de chat applicatie een stuk completer is geworden. Zo kun je vooraf linkjes bekijken en back-ups maken van je chatgesprekken, bij concurrenten WhatsApp en Telegram is dit al mogelijk.

Allo krijgt flinke update

Via Twitter kondigde Amit Fulay aan dat Allo vandaag een flinke update zal krijgen, Fulay staat aan het hoofd van de chat app Allo en videobel-app Duo. Met de update krijgt de chat app de mogelijkheid tot het bewaren van je chatgesprekken in Google Drive. Deze back-up kun je vervolgens ook weer herstellen vanaf je Google Drive.

Google Allo chat timeout

De update voor Google Allo brengt verder een incognito modus voor groepen. Met de incognito modus worden berichten versleuteld verzonden en worden deze voor een korte tijd bewaard waarna deze weggegooid worden. Verder kun je in de update van Google Allo vooraf al spieken naar de inhoud van een linkje, link previews geven een voorbeeld van de tekst die op een pagina te vinden is.

Fulay benadrukt dat een app update nodig is om de nieuwe functionaliteiten te kunnen gebruiken. Soms worden functies toegevoegd door een update op de server, maar dat is hier niet het geval. Via de Google Play Store kun je de laatste versie van Google Allo downloaden.

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel