Google Allo 2.0: grote update met nieuwe functies; binnenkort thema’s

Google heeft haar eerste grote update uitgebracht voor Google Allo. De berichten-app krijgt de update naar Google Allo 2.0. Bij de update heeft Google verschillende nieuwe functies toegevoegd. Denk aan Android Wear-ondersteuning, ondersteuning voor Direct Share, een monochrome modus, GIF Keyboard en nog veel meer. We zetten de wijzigingen voor je op een rij.

Google Allo 2.0

Een nieuwe update staat klaar voor de chat-app van Google. In Google Allo 2.0 zijn verschillende nieuwe functies te vinden. Als eerst is er Direct Share. Wanneer je iets wilt delen, bijvoorbeeld vanuit de galerij of een andere app, kan je nu ook je Google Allo contacten er tussen zien staan.

Google Allo 2.0 Direct Share

Android Wear

Ook wordt gesproken over Android Wear-ondersteuning, maar dat lijkt nog niet goed te werken. De jongens van Android Police hebben onderstaande screenshots gemaakt, maar bij ons krijgen we het niet werkend.

Google Allo 2.0 Android Wear

Mogelijk werkt dit weer samen met Android Nougat, maar dat is niet zeker. Via je smartwatch zou je de mogelijkheid moeten krijgen om berichten te beantwoorden, net als dat bij WhatsApp en Telegram werkt via Android Wear.

Google Allo 2.0 GIF Keyboard

Android Nougat

Voor degenen die draaien op Android Nougat, is er nu ondersteuning voor het GIF Keyboard dat eerder in Android 7.1 Nougat werd geïntroduceerd. Met Android 7.1 kan je nu via het Google Keyboard gifjes sturen. In Nougat is er nu ook een launcher shortcut voor het snel starten van een gesprek, en zijn de meldingen van nieuwe berichten verbeterd.

Google Allo 2.0 notificaties

Meer functies

In de instellingen is nu een optie te vinden voor het activeren van de monochrome modus. Deze kan je inschakelen om de leesbaarheid van het gesprek te verbeteren, mocht je moeite hebben met de kleuren. Ook is er ondersteuning voor multi-window (Android Nougat) en is er een zogenoemd splash screen bij het opstarten.

Google Allo 2.0 Monochroom

Thema’s

Nog niet zichtbaar in de app, maar wel in de code, zijn thema’s voor Google Allo. We verwachten dat deze functie later geïntroduceerd zal worden door Google. De ontdekkingen zijn gedaan door de collega’s van 9to5Google en kwamen de volgende ‘strings’ tegen in de code;

<string name=”theme_picker_explanation”>Mix it up. Swipe to find a new one.</string>

<string name=”theme_picker_explanation_in_new_conversation”>Swipe to find the perfect one</string>

<string name=”theme_picker_header”>Change this theme</string>

<string name=”theme_picker_header_in_new_conversation”>Fun chat themes</string>

Er zijn op dit moment 12 thema’s gevonden in de code. Deze hebben opvallende namen gekregen, zoals ‘moon’, ‘pizza’, ‘watermelon’ en ‘sorbet’. Zoals gezegd kan je in de huidige versie van Google Allo nog niet veranderen van thema.

Tevens moet er binnenkort een functie komen waarmee je vanuit Allo een video-oproep kunt starten via Google Duo.

Downloaden

Google Allo 2.0 wordt vanaf nu uitgerold via de Google Play Store. Mocht je niet willen wachten op de update, dan kan je zelf alvast aan de gang door de APK te downloaden. Houd er rekening mee dat de versie van het installatiebestand per toestel kan verschillen.

Google Allo
Google Allo
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel