Google gaat back-ups van je smartphone na 2 maanden verwijderen

In Google Drive wordt, indien ingeschakeld, automatisch een back-up gemaakt van je smartphone. Dit kan handig zijn als je overstapt naar een ander toestel bijvoorbeeld. Maar er gaan dingen veranderen.

Toestel back-up in Google Drive

In de Google Drive webversie en in de app van Google Drive vind je een onderdeel genaamd ‘back-ups’. Hier vind je bijvoorbeeld back-ups van je WhatsApp account maar ook opgeslagen back-ups van smartphones die je bezit.

Google Drive back-up

Zonder dat Google hier op dit moment meer informatie over naar buiten heeft gebracht, lijkt het er nu op dat back-ups kunnen verlopen. Het gaat hierbij om back-ups van toestellen die je bezit of in het bezit hebt gehad.

Wanneer een back-up twee maanden niet gebruikt wordt (dus teruggezet) of inactief is, worden deze verwijderd. In de webversie is hier bij ons nog niets over te zien, maar in de Google Drive app is te zien dat er een houdbaarheidsdatum op de toestel back-ups zit.

Zover bekend is er op dit moment geen mogelijkheid om een back-up te bewaren, tenzij je een toestel opnieuw instelt en de gegevens van die back-up herstelt.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel