App Links with Nearby: deel razendsnel je apps naar je nieuwe toestel

App Links with Nearby is een erg handige applicatie waarmee je veel tijd kunt besparen. De applicatie maakt gebruik van de API van Google en maakt het mogelijk om apps van het ene apparaat te installeren op je andere apparaat. Het apparaat kan een Android-smartphone of tablet zijn.

App Links with Nearby

De applicatie App Links with Nearby maakt het mogelijk om twee toestellen die in de buurt zijn van elkaar, met elkaar te verbinden. Hiervoor maakt de app gebruik van de Google Nearby API. Eerder gebruikte de app Radon deze technologie al, waarmee teksten uitgewisseld konden worden via ultrasoon geluid. Ook App Links with Nearby maakt gebruik van deze technologie met het voor mensen niet te horen geluid.

App Links with Nearby

Het werkt als volgt. Op je huidige toestel selecteer je de applicaties die je graag wilt installeren op je andere, of nieuwe smartphone. Op beide toestellen dient dan wel de App Links with Nearby app geïnstalleerd en geopend te zijn. Vervolgens zie je bovenin beeld de twee ‘afspeel’ icoontjes, waarna apparaten in de buurt gezocht worden. Vervolgens krijg je op je andere toestel te zien welke applicaties er worden doorgestuurd. Via die app kan je vervolgens de apps direct installeren vanuit de Play Store, zonder dat je handmatig nog naar je apps hoeft te zoeken.

App Links with Nearby

Met de App Links with Nearby kan je eventueel ook via de bekende ‘Android-deel’ manier je apps delen. Dit kan dan bijvoorbeeld via WhatsApp, e-mail of één van de andere bekende diensten en apps. App Links with Nearby is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

App Links with Nearby
App Links with Nearby
Ontwikkelaar: CodeChimp
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel