‘AppeenOma’ apparaat verandert appjes in brieven, speciaal voor ouderen

Ouderen die maar niet kunnen wennen aan de nieuwste technologieën, maar wel contact met de (klein-)kinderen willen hebben, kunnen gebruik maken van het apparaat ‘AppeenOma’. Het zet appjes om in echte brieven.

Een brief van je WhatsApp-bericht

Studenten van de TU Twente hebben een oplossing bedacht tegen de eenzaamheid onder ouderen. Chat-apps zijn weliswaar erg populair, er bestaat een grote kans dat je opa en oma er niets van willen weten. Toch wordt het met de uitvinding van de studenten een stuk makkelijker gemaakt.

Met een nieuw apparaat genaamd ‘AppeenOma’ worden appjes omgezet in een echte, fysieke brief. Oma (of opa) hoeft ervoor geen smartphone te hebben. De verzender van het bericht stuurt het bericht gewoon via (in dit geval) Telegram, maar in plaats dat hij bij oma afgeleverd wordt, rolt hij uit een soort van printer. Het bericht wordt uitgeprint en oma kan direct antwoorden door op het briefje te schrijven. Vervolgens wordt de tekst ‘ingescand’ en direct via Telegram weer naar de oorspronkelijke verzender verzonden.

Op dit moment zijn de studenten nog volop bezig met het ontwikkelen van het apparaat. Eén van de bedenkers geeft aan dat ze het apparaat compacter willen maken. Op dit moment wordt het apparaat getest in een verzorgingshuis in Enschede.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel