Apple Music for Android: eerste indruk met screenshots

Apple Music, de muziekdienst van Apple, komt met een eigen applicatie naar Android. De applicatie is nog niet beschikbaar voor het brede publiek, maar de ontwikkeling van de muziek-app is momenteel druk bezig. De eerste indrukken van Apple Music for Android zijn inmiddels ook beschikbaar, waardoor we een beter beeld krijgen van hoe de app eruit komt te zien.

Apple Music for Android

In juni werd bekend dat de muziekdienst Apple Music voor Android uitgebracht zou worden. Wanneer we de applicatie precies kunnen verwachten is nog niet helemaal bekend, maar eerder werd gesproken over het najaar van 2015. De Duitse collega’s van MobileGeeks heeft haar eerste indrukken van de Android-app gepubliceerd.

Gelukkig is de vormgeving het tegenovergestelde van de andere app van Apple; Move to iOS. Er wordt gebruik gemaakt van Material Design, waardoor de applicatie er strak en overzichtelijk uitziet. De Duitse collega’s merken op dat nog niet alle functies goed werken, zoals het onderdeel ‘Mijn Muziek’. Apple Music for Android bevat ook een hamburger-menu met een aantal mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is het gepersonaliseerde overzicht met voorgestelde muziek en afspeellijsten.

In de instellingen is te zien dat de cache verwijderd kan worden en dat muziek alleen via een WiFi-verbinding opgehaald wordt. Ook kan aanstotende inhoud verborgen worden en de manier van sorteren aangepast worden. In de Android-app van Apple Music zal ook de functie Apple Music Radio aanwezig zijn waarmee je naar radiozenders kunt luisteren. De Apple Music app maakt gebruik van je Apple ID waarmee je inlogt.

Zoals gezegd wordt nog dit najaar de Apple Music voor Android verwacht. Wanneer er meer bekend is over de muziek-app van Apple dan houden we je uiteraard op de hoogte!

Bekijk ook: Zelfs Apple-fans houden van Android, eh… iOS9 (video)

bron: MobileGeeks

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel