Zoekt Apple op een vage manier Android-testers voor Apple Music?

Apple Music, de muziekdienst van Apple, zou volgens de laatste berichten op weg zijn naar Android. Nu zijn er berichten opgedoken die doen vermoeden dat een Android-app van Apple Music aanstaande is. Echter doet Apple dit niet op de manier die we doorgaans zien.

Apple Music

In juni werd bekend dat Apple haar muziekdienst Apple Music naar Android zou gaan brengen. Langere tijd bleef het stil, maar nu zijn er weer nieuwe berichten opgedoken. De nieuwe berichten spreken over het feit dat Apple beta-testers zoekt voor de muziek-app van Apple. Echter is het maar de vraag of dit wel de echte beta is.

Apple Music android beta

Normaliter zoeken ontwikkelaars Android-testers via Google Play via een Google+ pagina of via een groep. Via een omweg met een service van derden, wordt eigenlijk nooit gedaan. Toch lijkt dit het geval bij Apple Music voor Android. Door een lange lijst aan persoonlijke informatie in te vullen bij Betabound, zou je na een merkwaardige quiz in de selectieronde kunnen komen. De kans dat je dan als tester toegang krijgt tot de beta-test van Apple, is nog maar de vraag.

Volgens de Italiaanse collega’s Androidworld lijkt Betabound een legitieme website, maar volgens hen kan je de rompslomp die het met zich meebrengt beter links laten liggen. De betrouwbaarheid van de website wordt in twijfel genomen. Ook zou het volgens verschillende bronnen opvallend zijn dat Apple een dergelijke app door anderen laat testen en dit niet intern houdt; iets wat voor zo’n bedrijf logischer gezien wordt.

Wil je toch de gok wagen om deel te kunnen nemen aan de beta-versie van Apple Music, dan kan je je hier aanmelden bij Betabound. Om kans te maken moet je beschikken over een Android-smartphone en daarnaast vaak muziek luisteren via je smartphone (logisch natuurlijk:)).

Mocht jij toegang hebben tot de beta-test, laat het ons weten!

via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel