Archos lanceert elektrische step met Android: de Citee Connect

De Franse fabrikant Archos kwam onlangs al met een reeks nieuwe smartphones; nu gaat het bedrijf een stap verder. In aanloop naar het Mobile World Congress wordt de Archos Citee Connect gelanceerd; een step met Android.

Archos Citee Connect

De Archos Citee Connect wordt door de Franse fabrikant in een persbericht omschreven als de eerste Google Android scooter, maar eigenlijk is het meer een elektrische step waarbij je alleen niet hoeft af te zetten met je voet. De step is ontworpen in Frankrijk en wordt daar ook in elkaar gezet. Opvallend aan de step is dat er in het midden van de stuurkolom een soort van ‘dashboard’ is geplaatst.

Archos Citee Connect

Dit dashboard is voorzien van een scherm waarop we het Android-besturingssysteem terugzien. Daarbij kun je hier ook de snelheid en het batterijniveau bekijken. De Citee Connect heeft een 5,0 inch display, is spatwaterdicht en heeft ondersteuning voor WiFi, 3G en uiteraard GPS. De step is voorzien van Android 8.0 Oreo en kan voor van alles gebruikt worden; in ieder geval voor Google Maps. Ook is er 1GB RAM en 8GB opslagruimte.

Archos Citee Connect

De elektrische step kun je met de bijbehorende Archos Companion app op slot zetten. Het slot zit geïntegreerd in het chassis. Het ‘voertuig’ is voorzien van een 6000 mAh accu die bijgeladen kan worden via een dock, of wordt bijgeladen tijdens het remmen. De wielen hebben een grootte van 8,5 inch en de pieksnelheid ligt op 25 kilometer per uur. De actieradius op een volle accu ligt ongeveer tussen de 18 en 22 kilometer. Door 2 á 3 uur te laden zit de accu weer vol.

Archos brengt de Citee Connect in de zomer van 2018 uit voor een bedrag van 499,99 euro. Zie jij je zelf op deze elektrische step met Android al voortbewegen?

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel