Archos Diamond Omega: zeer strak toestel met high-end specs voor 499 euro

De Franse fabrikant Archos heeft de Archos Diamond Omega aangekondigd. Dit erg strakke toestel is voorzien van een vrijwel randloos beeldscherm, 8GB RAM en andere high-end specificaties. Ook de prijs is erg interessant.

Archos Diamond Omega

Laten we gelijk maar met de deur in huis vallen; we hopen dat Archos het deze keer niet alleen bij aankondigingen houdt maar toestellen ook daadwerkelijk uitbrengt in Nederland. Hier heeft de fabrikant nogal moeite mee lijkt het, en dat is jammer. En dat verdient de Omega niet, als we de specs van dit toestel mogen geloven.

Archos Diamond Omega

Desondanks heeft Archos de Diamond Omega aangekondigd. Dit is een high-end smartphone met een Qualcomm Snapdragon 835 processor met maar liefst 8GB aan werkgeheugen. Maar is zoveel RAM echt nodig? Dat kun je lezen in ons uitgebreide artikel over RAM-geheugen. Daarnaast is er 128GB opslagruimte beschikbaar en is er een 3100 mAh accu.

Voor het maken van foto’s is er een dual-camera met 23MP en 12MP sensor en deze is voorzien van 2x zoom en een diafragma van f/1.8 – f/2.0. Aan de voorzijde is een 5 megapixel front-camera geplaatst, eveneens een dual-camera. De Archos Diamond Omega heeft een 5,7 inch Full-HD display zonder duidelijke randen. Volgens de Franse fabrikant is er een screen-to-body verhouding van zeker 85 procent.

De smartphone draait op Android 7.1 Nougat met de Nubia UI 5.0 interface. De Archos Diamond Omega heeft een adviesprijs meegekregen van ‘slechts’ 499 euro. Dit is een erg interessante zet, maar dan moet het toestel uiteraard wel op de markt gebracht worden. Volgens de fabrikant zal het toestel eind november in Europa uitgebracht worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel