Archos lanceert betaalbare Access- en Core-smartphones tijdens IFA in Berlijn

Voorafgaand aan de start van de IFA in Berlijn heeft de Franse fabrikant Archos alvast een aantal toestellen aangekondigd. De betaalbare toestellen hebben de namen Access en Core meegekregen. Opvallend is dat de smartphones een prijskaartje krijgen vanaf 50 euro.

Archos Access en Core

Het Archos portfolio wordt met de nieuwe editie van de IFA in Berlijn weer uitgebreid met een aantal nieuwe toestellen. Als eerst zijn er twee nieuwe budgetlijnen voor smartphones, waarbij de prijs varieert tussen de 49,99 en 129,99 euro. De toestellen draaien allemaal op Android 7.0 Nougat en worden leverbaar in verschillende kleuren. We zetten de details op een rij.

Archos Access

Archos Access

De Archos Access komt in vier varianten uit; een met 4,0 inch, 4,5 inch, 5,0 inch of 5,5 inch met FWVGA resolutie. Er is een quad-core processor aanwezig, net als 1GB RAM en 8GB opslagruimte dat uitbreidbaar is met een geheugenkaart. De Archos Access heeft een 5 megapixel camera, 2 megapixel front-camera en een accu met een capaciteit van tussen de 1200 mAh en 2300 mAh. De prijzen liggen tussen de 49,99 euro en 79,99 euro.

Archos Core

Archos Core

De Archos Core lijn bestaat uit een versie met 5,0 inch scherm of 5,5 inch scherm. Het gaat om toestellen met een metalen behuizing, HD-display, quad-core processor met 1/2GB RAM en 16GB (uitbreidbare) opslagruimte. Daarbij is er een 13 of 8MP camera aan de achterzijde en 5 of 2MP camera voorop. De toestellen zijn voorzien met een 2000 mAh of 4000 mAh accu. De prijzen liggen tussen de 99,99 euro en 129,99 euro.

Archos Sense 47X

Archos heeft ook de Sense-serie uitgebreid. De Franse fabrikant komt met de Archos Sense 47X met een robuuste behuizing, 4,7 inch HD-display, quad-core processor en 1GB RAM. Daarbij is er een 13 megapixel camera en 3000 mAh accu en moet het toestel een val van een meter overleven. De telefoon krijgt een adviesprijs van 159,99 euro.

Archos Sense 101X

Er is ook een robuuste tablet aan het portfolio toegevoegd; de Archos Sense 101X. Deze tablet is voorzien van een 10,1 inch display, 32GB opslagruimte, 5 megapixel camera en een 6000 mAh accu. De tablet zal een adviesprijs krijgen van 180 euro.

De smartphones moeten volgens Archos in september te koop zijn. De tablet en robuuste smartphone vanaf oktober. Wel hebben we nog altijd onze vraagtekens of de Archos devices naar Nederland komen. We wachten immers ook nog steeds op de Diamond en Sense die eerder werden aangekondigd. DroidApp heeft dit onlangs nagevraagd en Archos Nederland is er nog steeds van overtuigt dat toestellen in Nederland uitgebracht worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel