KPN Safe Lock: slim fietsslot blokkeert je smartphone tijdens het fietsen

KPN heeft samen met Veilig Verkeer Nederland een nieuwe innovatie aangekondigd. Een slim fietsslot moet voorkomen dat we in het verkeer nog afgeleid raken door onze smartphone. Het product moet nog dit jaar op de markt komen en vooral bedoeld zijn voor kinderen.

KPN fietsslot

Het nieuwe fietsslot ‘praat’ met het mobiele netwerk en blokkeert tijdelijk internet en bellen op de smartphone, zodra de fiets van het slot gaat. Bij het speciale fietsslot hoort een bijbehorende app die het slot aanstuurt. Het slot wordt namelijk niet met een sleutel geopend of gesloten, maar met de optie in de app. Wel blijft het mogelijk om alarmnummer 112 te bereiken op de fiets.

Deze zomer wordt al met een besloten pilot begonnen met testen van het fietsslot. Aan het eind van dit jaar moet de Safe Lock al in de winkels liggen. Mogelijk krijgt het slot een prijskaartje van rond de 100 euro. Met het slot hopen de initiatiefnemers de verkeersveiligheid te vergroten. De smartphone zorgt op de fiets voor een groot aantal verkeersslachtoffers, voornamelijk jonge kinderen en tieners. Volgens Veilig Verkeer Nederland werkt verbieden niet, maar een goede oplossing wel.

Samsung bracht eerder al de app In-Traffic Reply uit voor een verbeterde verkeersveiligheid voor automobilisten.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel