Archos presenteert stijlvolle Diamond en Oxygen-series: alles voor de trends

Het Franse Archos heeft een reeks nieuwe smartphones aangekondigd. Op het Mobile World Congress laat Archos de nieuwe Oxygen- en Diamond-serie zien, welke zich kenmerken door een opvallend design.

Archos met nieuw design

Archos laat op het Mobile World Congress in Barcelona verschillende nieuwe smartphones zien. De Franse fabrikant lijkt met de nieuwe series mee te doen met verschillende trends die nu spelen. Als eerst is er de Archos Diamond, dit toestel heeft een uitschuifbare camera; een zogenoemde pop-up camera. Deze bevindt zich aan de bovenkant van de smartphones.

De Diamond heeft een 6,39 inch display met Full-HD+ resolutie. Daarbij heeft de telefoon een MediaTek Helio P70 processor met 4GB RAM-geheugen, 64GB opslagruimte en Android 9 Pie. Er is een 3400 mAh accu en dual-camera. Het toestel krijgt een adviesprijs van 299 euro.

Archos Diamond

Oxygen

De Archos Oxygen-serie kenmerkt zich door een andere trend; de notch. We zien bijvoorbeeld de Archos Oxygen 68XL. Hier heeft Archos een inkeping in de rechterbovenhoek geplaatst van het toestel waarin zich de front-camera bevindt. Er is ook nog een Oxygen 57 en Oxygen 63. Deze twee smartphones hebben een druppel-notch in het midden van het scherm.

De Oxygen-modellen worden voorzien van 3/32GB en 4/64GB werk- en intern geheugen. Tevens bieden ze ondersteuning voor VoLTE en VoWiFi en hebben ze een 5,7, 6,3 en 6,8 inch beeldscherm. Vanuit de doos draaien de toestellen op Android 9 Pie, is er een dual-camera en een accucapaciteit tussen de 2800 mAh en 5000 mAh. De Archos Oxygen 57 kost 99 euro, de Oxygen 63 krijgt een prijskaartje van 129 euro en de 68XL kost 149 euro.

Archos Oxygen

Verkrijgbaarheid

Alle vier de toestellen verschijnen in mei dit jaar. Echter is het nog maar de vraag of we de toestellen terug gaan zien op de Nederlandse markt. Archos kondigt met regelmaat leuke toestellen aan, maar we zien ze nauwelijks terug in ons land.

Lees ook

Reageer op dit artikel