Asus moet smartphoneverkoop in Nederland voorlopig stoppen

In de afgelopen tijd zijn smartphones van Asus uit de Nederlandse winkels gehaald. Dit alles heeft te maken met een rechtszaak die aangespannen was door Philips. Ook de ZenFone 6 komt voorlopig niet naar ons land.

Asus smartphones in Nederland

Het nieuwe vlaggenschip van Asus, de Asus ZenFone 6, zullen we voorlopig niet gaan tegenkomen in de Nederlandse winkels. Philips had een rechtszaak aangespannen tegen Asus omdat de fabrikant zich schuldig zou maken aan het schenden van een patent. Het gaat om het HSUPA, welke dient voor het uploaden via het 3G-netwerk.

Kort geleden oordeelde het Gerechtshof in Den Haag dat Asus haar producten met deze ondersteuning, en dat zijn ze eigenlijk allemaal, uit de winkels moest halen. Dat is inmiddels gebeurd en geldt ook voor de ROG Phone. Tegenover Tweakers laat Asus weten dat het nog moet besluiten of het in cassatie gaat tegen het arrest.

Asus ZenFone 6

In 2013 zou Philips al bij Asus aan de bel getrokken hebben om een licentie voor de 3G-standaard af te nemen. In 2015 werd Asus er nogmaals aan herinnerd met daarbij een conceptlicentie; door Asus werd hierop niet gereageerd. Het Hof gaf Philips gelijk dat Asus hiermee zich niet opstelt als bereidwillige licentienemer. Philips heeft vanwege het octrooi eerder ookal Archos en Wiko aangeklaagd.

Dit alles betekent dat het niet duidelijk is of en wanneer de ZenFone 6 uitgebracht wordt in Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel