Asus ZenFone 6 aangekondigd: met flip-camera en 5000 mAh accu

Asus heeft een opvolger getoond voor de Asus ZenFone 5; de Asus ZenFone 6. De smartphone is voorzien van een flip-camera die naar voren geklapt kan worden. We zetten de details van de nieuwe smartphone op een rij.

Asus ZenFone 6 aangekondigd

Op een eigen event heeft Asus haar nieuwe high-end smartphone gepresenteerd; de Asus ZenFone 6. De smartphone is voorzien van de nieuwste high-end SoC van Qualcomm; de Snapdragon 855. Deze vinden we bijvoorbeeld ook terug in de OnePlus 7 Pro. Tevens is er een krachtige accu van 5000 mAh accu met ondersteuning voor Quick Charge 4.0. Je kunt ook andere apparaten opladen met 10W snelheid. De telefoon dient hierbij dan als powerbank.

Asus ZenFone 6

De Asus ZenFone 6 is voorzien van een 6,4 inch beeldscherm met Full-HD+ resolutie. Daarbij heeft de telefoon stereo-speakers, NFC, Bluetooth 5.0, dual-sim ondersteuning en alles aan boord voor locatiebepaling waaronder GPS, Glonass, Galileo en dergelijke.

Opvallend is dat expliciet wordt genoemd dat de nieuwe ZenFone 6 over een LED-notificatie beschikt. Tevens is de vingerafdrukscanner aan de achterzijde van de smartphone geplaatst, en vinden we ook een 3,5 millimeter aansluiting en de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een geheugenkaart. Standaard wordt de telefoon uitgerust met 6GB RAM+128GB opslagruimte of 8GB RAM+256GB geheugen.

Camera

De camera aan de achterzijde, en tevens dankzij het flip-mechanisme ook voorzijde, betreft een sensor van 48 megapixel en 13 megapixel sensor. Er is laser-autofocus, dual-LED-flitser en een diafragma van f/1.79. Met de camera kun je ook groothoekfoto’s maken met een beeldhoek van 125 graden. De camera wordt naar voren ‘geflipt’ middels een motortje. Je hebt voor de front-camera dezelfde specs als voor de camera achterop. Het idee doet denken aan de Samsung Galaxy A80.

Asus ZenFone 6

Asus heeft alleen de ZenFone 6 aangekondigd; er is dus geen Z-variant of ander model. Dit was met de vorige generatie wel het geval. Het toestel is vervaardigd uit aluminium en Gorilla Glass 6. Daarbij draait de smartphone op Android 9 Pie, samen met het nieuwe ZenUI 6. Je kunt sneller acties uitvoeren, er is een donkere modus en er is een Smart Key. Deze bevindt zich aan de rechterkant van het toestel en kun je acties aan koppelen. Het gaat zelfs om drie mogelijkheden want je kunt dingen koppelen met één keer drukken, twee keer drukken of ingedrukt houden.

Asus Zenfone 6 Zenui 6

Asus brengt de ZenFone 6 vanaf nu uit in België, maar over een Nederlandse release is nog niets bekend. De 6GB/64GB variant kost 499,99 euro, de 6GB/128GB kost 559,99 euro en voor de 8GB/256GB betaal je 599,99 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver en zwart.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel