Berichtendienst MessageMe overgenomen door Yahoo

De berichtendienst MessageMe is overgenomen door Yahoo. Het zou Yahoo vooral te doen zijn om de concurrentie aan te gaan met andere messaging platformen zoals Whatsapp.

Eerder dit jaar nam Facebook al Whatsapp over voor een gigantisch bedrag, ook Yahoo zou een flinke prijs hebben betaald voor MessageMe. Het zou gaan om zo’n 12 miljoen dollar maar volgens Techcrunch zou dit wel eens meer kunnen zijn. Ook Snapchat heeft interesse getoond in MessageMe en zou dezelfde prijs hebben geboden als Yahoo. Yahoo trok hierbij uiteindelijk aan het langste eind door betere voorwaarden voor het team.

MessageMe dat vorig jaar werd gelanceerd wist in zeer korte tijd al 5 miljoen gebruikers te behalen. Ook wisten ze in totaal 11.9 miljoen dollar op te halen aan investeringen. Het team van MessageMe, wat in totaal uit 8 mensen bestaat zal vanaf maandag al bij Yahoo aan de slag gaan.

MessageMe

Voor gebruikers van MessageMe zal de dienst haar deuren sluiten op 7 november dit jaar. Tot die tijd kunnen gebruikers nog bij hun berichten, na 7 november zal alle persoonlijke data worden gewist.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel