Beste kwartaal voor Samsung in twee jaar tijd: bedankt Galaxy S7!

Samsung kan tevreden terugkijken op het afgelopen kwartaal. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers werd bekend dat Samsung het beste kwartaal in twee jaar af heeft gesloten. De groei is te danken aan de Samsung Galaxy S7-serie.

Samsung kwartaalcijfers

Over het tweede kwartaal van 2016 kan Samsung tevreden zijn. De operationele winst van Samsung steeg met ongeveer 18 procent naar 8,14 miljoen won (omgerekend 6,5 miljard euro). Bij de nettowinst was een stijging te zien van 2 procent waardoor er onder de streep een nettowinst overbleef van omgerekend 4,7 miljard euro.

Samsung Galaxy S7 Edge

Voornamelijk de mobiele tak van Samsung zag een flinke stijging in het aantal verkopen. Dit is te danken aan de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Hoeveel exemplaren van het toestel er precies verkocht zijn, maakt Samsung niet bekend. Volgens onderzoeksbureau Canalys zou Samsung over het tweede kwartaal 80 miljoen toestellen verkocht hebben.

Op 2 augustus wordt de Samsung Galaxy Note7 aangekondigd. Ook met deze smartphone hoopt Samsung ook de komende tijd weer het succes voort te zetten.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel