Bevestigd: OnePlus 7 Pro krijgt HDR10+ scherm

De OnePlus 7 Pro belooft een echte smartphone-killer te worden. De fabrikant heeft nu bevestigd dat de OnePlus 7 Pro over een HDR10+ beeldscherm zal beschikken. Er komt nu steeds meer informatie naar buiten over de smartphone.

HDR10+ scherm voor OnePlus 7 Pro

Zojuist heeft OnePlus de bevestiging gegeven dat de nieuwe high-end smartphone van het bedrijf, de OnePlus 7 Pro, zal beschikken over een HDR10+ beeldscherm. Dit moet zorgen voor de beste schermervaring, wat weer van pas komt bij het kijken van films via bijvoorbeeld Netflix, of YouTube.

Met een dergelijk HDR10+ beeldscherm worden de details nog beter weergegeven en wordt de helderheid verbeterd. Voor de realisatie van HDR10+ werkt het bedrijf samen met YouTube en Netflix. HDR10+ is op een klein aantal smartphones en televisies te vinden, maar dat moet in de toekomst uitgebreid worden. Onder andere de Galaxy S10 van Samsung heeft een HDR10+ beeldscherm.

Over HDR10+ meldt OnePlus het volgende;

HDR10+ levert frame-by-frame aanpassingen om een optimale representatie te geven qua contrast van content afkomstig van de HDR bron. HDR10+ produceert ook 4.000 nits aan helderheid, een gigantische toename vergeleken met de 3.000 nits van HDR10. Het is een open format zonder licenties en royalty’s, en daarom eenvoudig te gebruiken door fabrikanten en producenten van content, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd door middel van een HDR10+ certificaat en logo programma.

Uit een waardering van DisplayMate, een bureau dat onafhankelijk de beeldkwaliteit van bijvoorbeeld smartphones beoordeelt, krijgt het scherm van de OnePlus 7 Pro de A+-waardering; een erg hoge score. Op 14 mei wordt de OnePlus 7-serie gepresenteerd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel