BitTorrent Now: nieuwe alternatieve muziek- en videostreamingdienst

Het bedrijf BitTorrent Inc. heeft een nieuwe muziek- en videostreamingdienst gelanceerd onder de naam BitTorrent Now. Op dit platform kunnen contentmakers zelf hun video of muziek aanbieden en ook zelf bepalen op welke manier zij geld verdienen met de eigen inhoud.

BitTorrent Now

Het streamen van muziek is razend populair en ook het streamen van films en series is aan een flinke opmars bezig. Om gebruikers van nog meer keuze te voorzien is er nu BitTorrent Now die zowel video’s als audio kan streamen. Gebruikers kunnen op het platform artiesten volgen en persoonlijke favorieten bijhouden. Daarnaast kun je zoeken op genres en tags om nieuwe inhoud te ontdekken.

BitTorrent Now bevat ook sociale elementen, zo is het mogelijk om verhalen op het netwerk te delen. Wie onderweg naar muziek wil luisteren via Now is van alle gemakken voorzien want offline luisteren wordt ondersteund. Om content gratis beschikbaar te kunnen maken kan de uitgever zelf kiezen of er reclame getoond moet worden voor de video’s. Hiervan belooft BitTorrent dat zo’n 70 procent van de inkomsten naar de uitgever gaat. Bij betaalde video’s is dit percentage zelfs 90 procent.

De dienst zelf maakt op dit moment nog geen gebruik van de peer-to-peer technologie van het bedrijf. In een later stadium zou BitTorrent Inc dit wel willen implementeren. BitTorrent Now is vooralsnog alleen beschikbaar voor Android en web, de app download je uit de Play Store via onderstaande knop.

BitTorrent Now
BitTorrent Now
Ontwikkelaar: BitTorrent, Inc.
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel